Známé vlastnosti protivníků

Upíři a jejich lidské vojsko

Voják

Vojáci jsou nejjednodušší (a také v zásadě nejslabší, poněvadž jsou to obyčejní lidé) jednotky v řadách Krvavého města. Bojují standardními zbraněmi (meče, štíty, palcáty, sekery,...), mají standardní vojenské schopnosti. Jsou zcela oddáni své službě kněžně, neboť je zachránila před hladomorem a udržuje město v trvalé prosperitě. Pokud tedy víme, je takřka nemožné je podplatit.
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Modrobílá uniforma městské stráže
6
Průraz, zastrašení, úhyb, silný úder, disciplína je člověk


Důstojník

Důstojníci lidské armády mají oproti svým podřízeným tu výhodu, že zpravidla nosí silnější zbroje, a jsou tak odolnější vůči protivníkovým úderům. Vzhledem ke své hodnosti jsou také mnohem disciplinovanější a snad ještě oddanější kněžně než obyčejní vojáci.
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Modrobílá uniforma městské stráže
8
Průraz, zastrašení, úhyb, silný úder, 4x disciplína a brnění (platí každý druhý úder) je člověk

Upír(ka) - nižší šlechta

Upíři v Tvrzi jsou nižší a vyšší šlechta, podřízená kněžně, která Krvavému městu vládne. Tato šlechta se kdysi nadopovala alchymistovým sérem, jež z nich udělalo upíry - nepotřebují jíst a pít, ale nutně potřebují k přežití krev. Nejsou však bestiální, prostě dostávají normální hlad, takže se dokážou v přítomnosti lidí plně kontrolovat. Upíři navíc umějí hypnotizovat pohledem a slovy.
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Korzet+sukně/černý plášť+tmavé šaty
(6)
Zastrašení, úhyb, hypnóza (do ztráty -2HP bojujete proti vlastním), kousnutí (po dobu 4 minut ubírá -1HP/min), nezranitelní ???


Upír(ka) - vyšší šlechta

Vyšší upírská kasta má oproti té nižší tu výhodu, že jsou silnější a rychlejší, dále více ovládají své schopnosti a jejich "sžití" s nocí je vzrostlé na takovou míru, že se dokáží ve tmě úplně ztratit, stát se prakticky neviditelnými. To také způsobuje, že se (vzhledem ke své rychlosti) zdánlivě dokáží rychle přesunout z místa na místo.
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Korzet+sukně/černý plášť+tmavé šaty
(8)
Zastrašení, úhyb, hypnóza, kousnutí, zmizení (neviditelný, s rukou na hlavě), nezranitelní (zrušitelné jen spec. schopností) ???


Kněžna Lukrécie

O kněžně prakticky nic nevíme. Jen to, že je očividně velmi mocná a že ze své věže příliš často nevychází. Možná tak ještě to, že je velmi nesnášenlivá (stejně jako ostatní upíři) vůči nekromantům, černokněžníkům a jim podobné havěti. Schopnosti kněžny nám nejsou známé, stejně tak ani jak (a jestli vůbec) ji lze porazit.


Nemrtví

Ghúl, kostlivec, oživlá mrtvola

Tito nemrtví jsou základními kameny nemrtvé armády každého nekromanta či Liche. Zpravidla jich mívá obrovské množství a nikterak s nimi nešetří. Jsou hodně tupí nebo velmi odolní. Zdolat je znamená "rozsekat na kusy". Mají schopnosti jako vojáci - nejsou však disciplinovaní a mohou nepřítele nakazit.
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Černé hadry
10
Průraz, zastrašení, úhyb, silný úder, nakažení (během 2 minut -2HP) tupost


Pekelný přízrak

Mágové nemrtvých (zvláště pak nekromanceři) jsou schopni z hlubin Podsvětí vyvolávat různé druhy Přízraků. Mezi nejzákladnější druh Přízraku patří Pekelný přízrak, který se vyznačuje svojí stínově-ohnivou strukturou. Umí tedy našeptávat a spalovat dotekem. Je nezranitelný, jediný způsob, jak se ho zbavit, je zničit toho, kdo ho vyvolal.

Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Šedo-červený oděv s maskou
?
Našeptávání (podle RP), spálení (dotekem, za 4 min -4HP)
???



Nemrtvý přízrak

Nemrtvý přízrak je oproti Pekelnému natolik hmotný, že je schopen používat jakoukoliv zbraň, která je "po ruce". Což také znamená, že je částečně zranitelný vůči útokům hmotných osob - ovšem pouze proti těm magickým.  Místo pálení jeho dotek mrazí.
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Černý oděv s maskou
5
Našeptávání (podle RP), zmražení (dotekem, na 20s)
magie



Smrtonoška

Smrtonošky jsou zvláštní nemrtvá stvoření, která jsou částečně magicky a částečně přízračně nadaná (umějí kouzlit i posednout). Bojovat s nimi není snadné, neboť jsou částečně nehmotné, a tak na ně neplatí každý úder. Magickému útoku se ovšem nevyhnou nikdy. 
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Černé šaty
7
Posednutí (ovládá 1 člověka), magie do 5. úrovně, platný každý druhý zásah (-1HP/2 údery)
magie


Nemrtvý ledový přízrak


Tento druh Přízraku je prakticky jen vyšší formou přízraku nemrtvého. Jediným rozdílem mezi nimi je, že jeho ledové schopnosti jsou větší, protože způsobuje omrzliny (na 1 minutu nepoužitelná zasažená končetina) a protože dává silnější údery (-2HP/úder). Také má větší odolnost (7 HP).


Temná smrtonoška

Oproti obyčejným Smrtonoškám se prakticky liší jen větší silou a odolností (9 HP). Dokáže ovládat dva posedlé zároveň a ovládá plnou temnou magii (do 10. úrovně). Vzhledově jsou od obyčejných Smrtonošek zcela nerozpoznatelné.

Alghúl, kostlivý rytíř, nemrtvý strážce

Podobně jako v předchozích dvou případech se od svých předchůdců liší především svou silou a odolností. Na tyto silnější formy nemrtvých je třeba 15 zásahů, abyste je konečně rozsekali na maděru, a jejich "Nákaza!" je mnohem prudší (-4HP za dobu 4 minut).

Černokněžník z Krypty nářků

Nekromantův učedník, který plně ovládá černou magii a umí vyvolávat Přízraky. Přesto zatím nepostoupil v nekromantském umění, a tak není schopen vládnout nemrtvým (vyjma zmíněných přízraků).
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Černá róba, krátká zbraň
8
Temná magie do 10. stupně, umění vyvolávat Přízraky 
je člověk


Nekromant z Mokřad

Vládce Krypty nářků, mocný nekromant, kterého nikdy neuvidíte jinak než v jeho honosném šatu, s holí a knihou temných magických umění v ruce. Rozsah jeho magických schopností nám dosud není znám, jelikož jsme neměli tu příležitost se s ní osobně setkat.

Žádné komentáře:

Okomentovat