Strany

Armády království

Království je sužováno nemrtvými a skřety, kteří útočí ze Severu a z Jihu. Úkolem armády, do níž musí narukovat každý schopný muž, který nemá výjimku, je zastavit invazi kreatur, které se snaží Království dobýt. Armáda má mimo hlavního voje, v němž jsou obsaženy severní a jižní pěchota, kavalérie, artilérie a velení, také týlní a průzkumné skupiny, mezi které se počítáte i vy. Týlní skupiny mají za úkol prozkoumávat terén v týle hlavního vojska, aby odhalily různá nebezpečenství (například krypty), které by mohly armádu ohrožovat ze zálohy. Obdobným způsobem fungují předsunuté průzkumné skupiny před hlavním vojem armády. Vaším úkolem je situaci zmapovat, podat hlášení velení a následně vyčkat rozkazů ohledně odhalených obtíží.

Obyvatelé Krvavého města

V tvrzi Krvavé město byly našimi jednotkami odhaleni speciální upíři, kteří se dobrovolně sami vytvořili pomocí syntetického séra tamního alchymisty. Výhodou těchto upírů je, že na ně léčivá magie nemá útočný účinek, nevadí jim světlo a krev pijí z obvyklého hladu, nikoliv z neovladatelné potřeby. Upírská šlechta pod vládou kněžny Lukrécie si ve městě "vydržuje" skupinu měšťanů, kteří spravují cechy, starají se o chod města a dohlížejí nad obyčejnými pracovníky, dále obyčejné vojáky, kteří mají za úkol udržovat pořádek ve městě a držet neustálý dohled nad případnými cizinci, a nakonec obyčejné farmářské pracovníky, což jsou v podstatě holky pro všechno.
Víme, že obyvatelé Tvrze se bytostně nenávidějí s nekromancery a jim podobnými individui, neboť jsou jimi permanentně obviňováni, že jim "fušují do řemesla" a že je "okrádají o služebníky". Navíc tvrdívají, že tito "syntetičtí upíři" nesprávným způsobem zasahují do přirozeného ekosystému.
Dále víme, že šlechta přijala sérum na upírství, jelikož ve městě vládl hladomor, bylo příliš mnoho hladových krků a toto se zdálo být nejjednodušším a nejpříjemnějším řešením, jaké alchymista dokázal vymyslet.
Ve městě se nachází:
Hospoda U Svícnů - bohatší hospoda, kam teď chodí všichni, jelikož obyčejná hospoda pro lid, která s ní sousedila, byla vypálena
Hospoda U Kalicha - upírská hospoda, kam cizinci nemají přístup a kde se podává pouze krev
Vstup do stok - Kruhová budova sousedící s hospodami, zavřená na zámek. Pomocí ní se sestupuje do městských stok, které probíhají pod celým městem a dá se jimi přesouvat z domu do domu.
Dům cechu lovců
Dům cechu kupců
Dům alchymisty
Dům cechu kovářů
Dům cechu koželuhů
Dům krejčího
Věž šlechtičny - nachází se uprostřed města, je velmi dobře hlídaná, je takřka nemožné do ní proniknout zvenčí
Brána města - nachází se u tržiště, kde jsou také všechny cechovní domy; přímo naproti (za věží šlechtičny) stojí vstup do stok.
Farma - zde žijí obyčejní pracovníci, vydržování šlechtou ve velké fyzické zdatnosti
Zjednodušená mapka Tvrze a přilehlého okolí

Nemrtví z Krypty nářků

O nemrtvých z Krypty nářků se toho příliš neví. Víme, že tam vládne velmi mocný nekromant, který je schopen vyvolat opravdu hodně nabušeného démona. Koneckonců onen démon naší skupině sebral hned dva artefakty, které jsou teď v nekromancerově vlastnictví. Dále víme, že nekromancer má jakéhosi učedníka. Tím však naše znalosti téměř končí.
Krypta nářků se nachází v Mokřadech jihozápadně od města. Přes celou louku, která mokřady, sevřené mezi dvěma divokými lesy, odděluje od města, sevřeného mezi severní hory a jižní les, se již několikrát vedl frontální útok nemrtvých. Nekromant se očividně snaží město dobýt.

Žádné komentáře:

Okomentovat