Bestiář

Bahnivec

Bahnivec je typickým příkladem tzv. obojživelných stvůr, které nutně potřebují k svému přežití vlhké, nejlépe vodnaté prostředí, kde se vyskytuje špína. Z toho důvodu jsou pro ně stoky ideální domovinou. Bahnivci mají na rukou ostré zahnuté drápy a jsou tak špinaví, že kdykoliv někoho seknou, zaručeně mu způsobí otravu krve. Nemluvě o tom, že jejich dech je tak strašlivě smrdutý, že pokud ho ucítíte, zůstanete na krátký čas paralyzováni, než se z té odpornosti konečně alespoň trochu vzpamatujete. Ačkoliv mají bahnivci humanoidní stavu těla, předpokládá se, že jsou, až na lidský skelet, tvořeni z bláta. Jako obvykle u obojživelných nestvůr je tedy nejlepší bahnivce spálit. Přesto ho však lze zničit i údery, neboť s každým dalším úderem z něj opadávají další a další kusy bláta, až zbude jen skelet, který je snadný zničit. Jsou však neuvěřitelně houževnatí a je pravděpodobné, že se k nim přes jejich drápy a smrdutost na dlouho nedostanete.

Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Hnědý kostým, dva drápy na každé ruce
15
Otrava krve (-3HP/3min), smrdutý dech (hláška; paralýza na 30 s) , blátiví (po 15 úderech se rozpadnou, ale znovu se poskládají za 5 min) oheň, rozpadavost


Goblin

Goblini jsou proslavení svojí škodolibostí, zbabělostí, mrštností, úskočností, ošklivostí a především zákeřností. Vzhledem ke své zelené kůži umí dokonale splynout s prostředím a díky svým až příliš šikovným ručičkám - které mimo jiné umí i výtečně krást a "obchodovat" - nejčastěji mistrně pracují s duálními zbraněmi. Také mají neuvěřitelnou oblibu ve všem, co vybuchuje nebo hoří. Prakticky jsou to ohavní zelení, skrčci-pyromani. Také velmi libují ve věcech jako jsou jedy, pasti a podobně.
Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Jsou zelení
5
Otrava krve (-3HP/3min), ochromující (paralýza na 30 s), bomba (-2HP/5m) sraby

Golem

Golemové jsou z hlíny, kamene nebo kovu vytvoření "umělí lidé", kteří jsou od pohledu nezranitelní normální zbraní. Jsou na to "příliš tvrdí". Všeobecně se o nich ví, že uvnitř kamenného/hliněného/kovového kyrysu mají  ukryté obsidiánové srdce, přezdívané šém. Tento šém mágové aktivují pomocí formule a blesků. Nejjednodušší způsob jak zneškodnit golema tedy je nechat do něj udeřit blesk. Pokud není přítomen mág a neblíží se bouřka, je tak golema takřka nemožné zničit. Přesto ho lze zpomalit. Díky náročným magickým procesům, jejichž pomocí drží pohromadě, golem po úderu na nějakou dobu zpomalí svůj již tak opatrný pohyb. Chcete-li však Golema zničit bez blesků, zaděláváte si na jednoznačnou cestu do podsvětí, jelikož jeho pěst velmi bolestivě zraňuje a jeho řev omračuje.


Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Kyrys se srdcem, jinak v šedém
nemá
Útok pěstí (dotek)=-1HP+odhození o 5 m, omráčí (hláška "Omráčení"=1min mimo), nezranitelnost** magie,
srdce
** Je však velmi nepohyblivý, při zranění se magie musí vyrovnávat s nárazem, a tak zpomaluje ještě víc. Po úderu vždy dělá 10 kroků během 20 sekund.

Chiméra

Chiméry, stvůry s ostnatým ocasem, drápy jako břitvami a hubou plnou ještě ostřejších zubů, jsou jedny z nejnebezpečnější stvůr na světě. Jejich ostny na ocase obsahují prudký jed, jejich drápy tnou hluboko do masa. A pokud byste se dostali příliš blízko k jejich zubům, je s vámi ámen. V krvi chimér koluje jed (který je v menší koncentraci obsažen právě v jejích ocasních ostnech), který jim samotným poskytuje nezměrné regenerační schopnosti. Pokud nepoužijete čepel, obsahující protilátkou k tomuto jedu, je zhola nemožné chiméru zabít, protože je neskutečně rychlá a vždy, když je zraněna, se lišácky stáhne. Vydat se na lov chimér bez speciálního vybavení se výrazně nedoporučuje, pokud si nechcete nechat udělat fešné otisky zubů  na těle.

Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Kožešinový oděv s drápy
5
Útok pěstí (dotek)=-1HP+odhození o 5 m, omráčí (hláška "Omráčení"=1min mimo), nezranitelnost** magie,
srdce

Minotaur

Pro tyto stvůry je typické přežívat v jeskynních komplexech nebo v bludištích. Vždy si vyhledávají prostředí, kde jsou spleti chodeb a tma. Jsou extrémně nebezpečné, protože jsou částečně humanoidní, tudíž jsou inteligentnější a dokáží používat předměty (např. zbraně). Krom toho mají neuvěřitelně ostré rohy a velkou sílu. Jejich "lidská stránka" je pro ně však také velkou nevýhodou, protože jsou mnohem zranitelnější vůči obyčejným útokům. Přesto to však neznamená, že zabít minotaura je snadné. Naopak... v temném komplexu, kde se stvůra vyzná a vy ne, kde je šero, v němž minotauři, jakožto stvoření temnoty, vidí, bojovat s neuvěřitelně silnou a ozbrojenou stvůrou je holé šílenství!


Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Bederní rouška, sekera/palcát
6
Silný útok zbraní (-2HP+odhození o 5 m/-3HP, nabodnutí na rohy=hláška "Rohy"=-1HP a -2HP/3min, odolnost (-1HP=3údery)lidskost


Pán bestie (Beastmaster)

Někteří lidé se tolik vzdálili své lidské stránce, že se stali spíše zvířaty než lidmi. Takovíto Divocí lidé jsou o to nebezpečnější, že se často spolčují s "hloupějšími stvůrami" a stávají se jejich "inteligenčním elementem", který je vodí a stará se o ně tam, kde by to sami nezvládli. Tím pádem Pán bestie a jeho zrůda žijí v jakési strašlivé symbióze, kde jeden používá "rozum" a zbraň, zatímco druhý má sílu, zuřivost a drápy. Vzhledem ke způsobu života poznáte Pána bestie podle toho, že chodí oděný pouze v kožešinách a jeho zbraně vypadají dosti neuměle.

Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Kožešiny, tetování po tváři
5
Rozkazuje bestii, zbraň, rage (na 10s nezranítelný) je člověk


Skalní troll

Budeme-li se snažit nalézt houževnatější a agresivnější stvoření s minimální dávkou inteligence, těžko bychom našli lepší příklad takovéto stvůry, nežli trolla. Obrovskou výhodou těchto žulově tvrdých a silných tvorů je, že mají schopnost uchopovat předměty a alespoň základně využívat prostředků mezilidské komunikace nebo i přemýšlet. Jsou tím pádem klasifikováni jako jedni z nejnebezpečnějších tvorů. Navíc jim jejich kůže poskytuje téměř stejně dobrou ochranu jako materiál, z něhož jsou vyrobeni Golemové. Pokud narazíte na Skalního trolla, doporučujeme, abyste nedělali nic jiného, než že budete doufat, že vás zachrání jeho nezměrná tupost. Skalní trollové totiž umějí používat lidské zbraně (a když je nemají, pomůžou si kusem skály nebo stromu), jejich dupnutí třese zemí tak, že vše nepřipevněné padá.

Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Rouška+kožešina sekera/palcát
8
Silný útok zbraní (-2HP+odhození o 10 m, střet zbraní proti zbrani=odhození o 10 m, odolnost (nezranitelný obvyklým útokem)tupost

Utopenec

Ačkoliv by se mohlo na první pohled zdát, že utopenci patří do kasty nemrtvých, není tomu tak. Jejich podstata je sice velmi podobná nemrtvému (a je - podobně jako u nemrtvých - takřka nemožné je udolat zraňováním), nicméně voda ovlivnila jejich podstatu tak, že se dá říct, že z nich částečně udělala vodní tvory. Proto utopence definujeme jako nestvůru na pomezí humanoidních stvůr a stvůr vodních, nikoliv jako nemrtvého. Řadíme ho tedy mezi tak zvané obojživelné. Z logiky věci vyplývá, že proti utopencům velmi dobře funguje oheň - a to jak magický, tak obvyklá forma - a rány jim prakticky nic neudělají. Nevnímají je. Můžete je zraňovat, jak chcete, ale dokud jsou ve vlhkém prostředí, nemůžete je zničit. Ne zbraní. Přesto je utopence možno dobít tak, že se alespoň na čas stáhne do svého přirozeného prostředí - vody - aby se zregeneroval.

Vzhled
Počet HP
Schopnosti
Slabiny
Cáry hadrů, promodralá tvář
10
Útok zbraní, stáhnutí do vody (někoho vezme, odtáhne ho do vody, kde daný člověk -1HP/každá min), regenerace (na 3 minuty z boje po 10 úderech)oheň

Žádné komentáře:

Okomentovat