Pasti

Co je to past?

V herním prostředí se nachází několik objektů a prostředí, kde jsou umístěny různé druhy pastí. Past je něco, co má určitým daným způsobem, uvedeným na kartičce s názvem a popisem pasti, zpomalit, ovlivnit nebo zcela znemožnit váš zamýšlený plán. Past je tedy kartička s určitým předmětem, který je inRP na daném místě jako věc.

Jak poznám pasti?

V každém herním prostředí, kde se nacházejí pasti, můžete na stromech nebo dobře viditelných místech nalézt obálku s kartičkami. Tato obálka (jednobarevná, bez proužku) představuje náhodný výběr pasti, do níž jste šlápli. To, co si z ní vytáhnete, vás čeká.

A jak poznám, že jsem do ní šlápl?

Pravidla ohledně pastí stanovují, že do pasti šlápnete v okamžiku, kdy si všimnete, že někde kolem vás (vedle vás, před vámi, po vašem boku, šikmo od vás,...) je obálka. V ten moment jste povinni pozastavit hru výkřikem "STOP!", přistoupit k obálce, vybrat jeden lísteček, vrátit se na své místo a zachovat se podle toho, co vám kartička říká.

Můžu past minout?

Pasti se pochopitelně můžete vyhnout, pokud si obálky vůbec nevšimnete. V takovém případě máte prostě štěstí a tu smůlu bude mít třeba až ten za vámi. Neznamená to ovšem, že se budete snažit vyhýbat pastem. Za takovéto chování vás mohou organizátoři tvrdě potrestat.

K čemu pasti slouží?

Od pastí organizátorský tým očekává, že budete podle toho, co si přečtete, skutečně RPit. Takže pasti především představují možnost RP zpestření po herním prostředí. Dále vás taky mají zpomalit, abyste byli obezřetnější a aby hra nebyla zbytečně krátká. Podváděním u pastí tedy okrádáte o zábavu sebe i všechny ostatní, a navíc znesnadňujete práci organizátorům, kteří do výroby pastí dali nemálo úsilí.

Žádné komentáře:

Okomentovat